OVER KLEERLIJK

20140520 - CopyKleerlijk webshop/shop
Jullie kennen Kleerlijk waarschijnlijk als (web)shop in duurzame mode. Dat is dan ook wat ik voorheen deed, met Kleerlijk wilde ik laten zien dat mode anders kan en anders ‘moet’. Dit werk was zowel veelomvattend- jeetje wat een hoop ballen waren er in de lucht te houden- als beperkend. De wereld heeft zoveel meer te bieden dan MODE. En om het dan ook nog eens een commercieel succes (lees: levensvatbaar, zodat ik er met mijn gezin van kan leven) te laten zijn. Zonder in te leveren op mijn duurzame idealen….
Andere eerlijke onderwerpen
Ik kwam een flink aantal andere onderwerpen tegen die voor mij ook belangrijk zijn. Eerlijk voedsel, eerlijke tv-programma’s, eerlijke opvoeding, eerlijke arbeid in andere branches. Eerlijke politiek, want waar gaat onze NL politiek heen? Wat wil de NL burger?
Eerlijke journalistiek, want ik heb gemerkt wat een invloed de aandacht voor duurzame mode in actualiteiten (tv)programma’s kan hebben.
Eerlijk platform
Kortom een aantal factoren waardoor ik besloot van Kleerlijk een ander ding te maken. Geen commercieel bedrijf meer. Maar een plek online om allerlei onderwerpen aan te snijden. Met ruimte voor alles. Nu ja bijna alles dan. Als het maar geëngageerd, niet al te etnocentrisch is (van een beetje etnocentrisme kan ik nl. ook best beschuldigd worden, mijn visie wordt ook bepaald door waar ik leef en wat ik om me heen zie en aangeboden krijg), een beetje anarchistisch mag ook best. Ik hoef me niet meer te laten leiden door een winstoogmerk en dat werkt ‘bevrijdend’. Alles mag ik zeggen en aansnijden, zonder dat ik bang hoef te zijn klanten af te stoten.
Gastcolumnistsas2
Niet altijd heb ik veel te zeggen, ik heb ook wel eens geen mening.
Heb jij een mening die jij graag kwijt wilt? Laat een reactie achter op info@kleerlijk.nl Saskia Vroonland

 

One Comment

  1. Wat goed dat je er een mooie, nieuwe draai aan gaat geven Saskia! Ik ben heel benieuwd hoe deze plek zich verder gaat ontwikkelen en zal het zeker gaan volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *