MAATSCHAPPIJ VRIJE TIJD & CULTUUR

VPRO Metropolis

Presentatie en regie: Stef Biemans
Presentatie en regie: Stef Biemans

Wat mij betreft hoort dit programma echt thuis bij Kleerlijk- eerlijk in álles. Nu ja, het benoemen ervan dan. Metropolis is één van die sympathieke programma’s waarvan ik geen genoeg kan krijgen. Het snijdt op luchtige wijze thema’s aan waarvan we niets of weinig weten. Het gaat niet ver de diepte in, maar dat hoeft ook niet. We kunnen zelf ook verder googelen of ander onderzoek doen. Het mooie is dat het ons even uit onze etnocentrische denken haalt. En ons eraan herinnert dat onze denkwijze/leefwijze de enige is en dan misschien ook nog wel de enige goede is. Elke donderdag om 21:55 op NPO3.

Heb je een aflevering gemist? Op de website van de VPRO kun je de afleveringen terugkijken. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *