MODE & DESIGN

Vol verwachting klopt mijn hart

glerups-3De Sintertijd is voorlopig nog niet aangebroken, maar ik voel me als een (Sint-gelovig) kind zo opgewonden. Ik heb voor mijn kouwelijke wintervoeten nieuwe sloffen besteld. En niet zomaar pantoffeltjes, Glerups heten ze en ik vermoed dat het de Jaguar onder de sloffen is. Ze worden met veel zorg gemaakt van 100% gevilt wol en zonder behulp van chemicaliën, dat vind ik een grote pré. Het verhaal van de slof vind ik ook een pluspunt.De sloffen werden in 1993 voor het eerst gemaakt door Nanny Glerup. Ze maakte twee paar van het wol van haar eigen schapen. Haar familie en vrienden waren zo enthousiast dat ze allemaal een paar wilden hebben.

Ze worden nu natuurlijk op een veel grotere schaal gemaakt, maar nog steeds met zorg en aandacht. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Maar of dát terecht is moeten we nog gaan uitvinden…
Wordt vervolgd.

Hier alvast een vrolijk filmpje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *