MAATSCHAPPIJ VRIJE TIJD & CULTUUR

Duurzamen willen hun ongelijk halen

Hokjesman-1Men kan de duurzame mens wellicht verwijten dat ie zich graag op de borst klopt, dat ie zelfvoldaan is en te weinig bescheidenheid toont wat betreft het eigen gelijk. Maar juist de duurzame mens ziet tot zijn grote spijt dat zijn gelijk overal voor het oprapen ligt. Iedereen kan het zien. En daarom, uiteindelijk, ondanks alles, heeft de duurzame mens eigenlijk liever helemaal geen gelijk.

De eerste zinnen van deze blog zijn de prachtige laatste zinnen van de een-na-laatste aflevering van de Hokjesman (Michael Schaap). Deze werd een week of drie geleden uitgezonden (leve de NPO uitzending gemist).
In de aflevering volgt de Hokjesman diverse groepen die zich bezighouden met natuur, spiritualiteit en duurzaamheid. Het is een vermakelijke aflevering, goed en soms lachwekkend gemonteerd. Maar het laatste fragment met daaronder de religieus getinte muziek. Prachtig. Kijken!

Naar de aflevering…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *