MODE & DESIGN

En weer tijd voor een nieuw boompje

greenwatch-greenwatch-maestro-eikenhout-37mmOm nog maar even in de stemming van nieuwe bomen planten te blijven. Dit leuke horloge zag ik voorbij komen op een horloge website. Ik ben, sinds ik ooit een baantje in een horlogewinkel had, een enorme sucker voor horloges. Al draag ik er bijna nooit een, heb niet eens een klok in huis hangen. Wat is dat toch met horloges en klokken dat ik en vele anderen ze zo aantrekkelijk vinden? Ach daar gaat het ook niet om, ze zijn gewoon leuk en mooi.

En ik kwam dit mooie houten dingetje tegen. Het is een zogenaamde Greenwatch. Nu kan een horloge inderdaad heel duurzaam zijn, als ie van goede kwaliteit is en niet al te veel plastic bevat. Maar Greenwatch gaat nog een stapje verder, en terecht vind ik, want ze gebruiken/verbruiken grondstoffen voor hun artikelen. Voor elk product dat ze verkopen planten ze een boom terug. Wauw, hoeveel brillen en horloges kunnen er van één boom gemaakt worden? Ik ga het niet proberen uit te reken, maar ik vind het wel heel cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *