MODE & DESIGN

Nieuwe Studio voor Fair Fabrics

fair fabricsOp 22 mei 2015 opent Fair Fabrics de deuren van haar nieuwe studio. Fair Fabrics is een Nederlands interieurlabel opgericht in 2011. De collectie bestaat uit handgemaakte tapijten, dekens en woonkleden tot kleinere items als manden, servies en glaswerk. Alles voor een perfect en prettig interieur. Steeds meer woonbladen en stylisten ontdekken Fair Fabrics en omarmen het concept.

De collectie komt tot stand door samenwerkingen aan te gaan met lokale producenten uit verschillende landen. Denk bijvoorbeeld aan Marokko, Turkije en Peru. Eigenaar Karin Reinders ontwerpt daarnaast ook steeds meer zelf, waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige kennis en ambachten. Zo ontstaat een bijzondere collectie met een internationale uitstraling. Het zijn frisse en krachtige eye-catchers die stuk voor stuk toegankelijk zijn voor een groot publiek, maar met elk een eigen en uniek verhaal.

De prijs waarvoor Fair Fabrics haar producten inkoopt staat in verhouding tot de werkelijke productiekosten, en wordt dus niet bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Koop je een product bij Fair Fabrics, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers. Fair Fabrics staat voor producten die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. Het milieu mag niet worden belast en er mag geen sprake zijn van uitbuiting van kinderen.

FAIR FABRICS
Eendrachtsweg 71, Rotterdam

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *